Kongres Balkanske Biciklističke Unije Banja Luka

Kongres Balkanske Biciklističke Unije Banja Luka

Kuvalja predsednik Balkanske biciklističke unije
BANJALUKA – Predsjednik Balkanske biciklističke unije (BCU) u naredne četiri godine biće Banjalučanin Vladimir Kuvalja.
On je donio povjerenje svih delegata na kongresu koji je održan u Banjaluci. Kuvalja je već 20 godina član BCU, a sada je dobio privilegiju da predvodi grupu zemalja koje imaju sve veći uticaj u evropskom i svjetskom biciklizmu.
– Velika je čast što sam na čelu ovako velike organizacije. Nadam se da ću nastaviti putem mog prethodnika Saše Dimitrijoskog koji je postavio zdrave temelje unije i napravio putokaz kojim trebamo da idemo. Naše zemlje možda jesu male, ali itekako “vuku” kada je riječ o biciklizmu. To pokazuju i događaji koje organizujemo i koje smo organizovali čak i u prošloj godini koju je obilježio virus korona. Imamo odličan tim ljudi i veliku podršku čelnika Evropske biciklističke unije (UEC). Veliko hvala generalnom sekretaru UEC Enriku Delakazi koji je godinama naš partner i to će biti i dalje. Takođe, mnogo nam znači podrška potpredsjednika UEC Aleksandera Gusjatnjikova, koji je za ovu priliku došao iz Moskve u Banjaluku – rekao je Kuvalja.
Gusjatnjikov je pohvalio radu BCU i srećan je zbog imenovanja Kuvalje na mjesto predsjednika.
– On je mlad i sposoban čovjek što je pokazao mnogo puta do sada. Sjajan je organizator, ima puno iskustva i vjerujem da će dodatno unaprijediti biciklizam u BiH i regionu. Na tom putu imaće našu punu podršku – rekao je Gusjatnjikov.
Granfondo svjetsko prvenstvo koje će u septembru biti održano u Srpskoj i Evropsko prvenstvo u montbajku čiji je domaćin Novi Sad u avgustu dokaz su koliko je region važan na biciklističkoj mapi Evrope.
– Sa Kuvaljom sarađujemo prethodnih dvadesetak godina i znamo koliko može. Nevjerovatno mnogo je uradio u prethodnom periodu i zaslužio našu podršku. Unikeđen sma da će i događaji koji slijede biti na najvišem mogućem nivou, a saradnja UEC sa BCU još tješnja – rekao je Delakaza.

 

Share

You may also like...